– U vrijeme pandemije i karantine imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim video brojevima. Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni- ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta “Antena iz karantene” – “A kad boli”, s albuma “Brojevi računa” iz 2011. godine, objavljen je 14. marta, a danas, na Svjetski dan šale, 1. aprila, na redu je pjesma iz davne 2008. godine koju objavljuju kao službeni singl s popratnim video spotom.

Riječ je o pjesmi “Paranoja” koja je objavljena na albumu “Proteini i ugljikohidrati”. Pjesmu prati smiješni, animirani, popratni video broj koji su prigodno odlučili objaviti na 1. april.

– “Paranoja” je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Od tuda i ideja da datum objavljivanja bude 1. april., međunarodni Dan šale. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu “Proteini i ugljikohidrati”, a sada konačno ima i video čiji je editor naš John Doe. Uživajte! – rekao je Dino Šaran.

“Proteini i ugljikohidrati” su drugi i album Letu Štuka. Radi se o zbirci od dvanaest pjesama uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pjesama s albuma napisana je u periodu između 2006. – 2008. godine i inspirirane su tadašnjom realnom socijalno političkom situacijom u regiji