Općina Pale ulaže maksimalne napore za prevldavanje situacije izazvane virusom Covid 19 – neophodna pomoć institucija i organizacija izostala

Širenje corona virusa doprinijelo je pogoršanju teškog stanja na području Općine Pale, koja ulaže nadljudske napore na prevladavanju trenutne situacije.

Usprkos ograničenim resursima, kojima raspolaže, ova općina je provela sve aktivnosti kako bi zaštitila stanovništvo od pandemije koja hara cijelim svijetom.

Na prostoru Općine uspostavljen je izolatorij koji trenutno broji deset kreveta, a nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti obezbijediti još deset, kako nas širenje zaraze ne bi zateklo nespremne – kazao je Komandant štaba civilne zaštite Općine Pale – Asim Zec. Istakao je da bi svaka pomoć ugroženom stanovništvu Prače i Hrenovice bila od izuzetne važnosti, jer općina značajna sredstva izdvaja i za nabavku zaštitne opreme, kao što su maske, rukavice i dezinfekciona sredstva koja distribuira uposlenicima i građanima.

Zaboravljeni od svih, nastojimo  našim građanima olakšati život u ovo teško vrijeme, a svaka pomoć bi bila od izuzetne važnosti – istakao je  Komandant štaba civilne zaštite Općine Pale – Asim Zec.