Upozorenje Kriznog štaba: Krivične prijave za izazivanje požara

Opštinski štab za vanredne situacije upozorio je građane da će nadležni organi podnositi krivične prijave protiv svakog ko izazove požar, jer je stanje sa požarištima postalo alarmantno i to u situaciji kada su svi resursi, pa tako i vatrogasci sa svojim sredstvima i opremom, stavljeni u funkciju izvršavanja mjera zaštite od virusa korona.

Na sjednici Štaba istaknuto je da su u ovoj godini registrovana 72 požara, od čega više od trideset u martu i prvoj sedmici aprila, a da je najčešći uzrok nesavjesno ponašanje građana pri čišćenju imanja i spaljivanju korova.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Elez kaže da su požari postali svakodnevica, a početkom ove sedmice zabilježeno ih je šest u jednom danu.

„Vatrogasci su angažovani na pranju i čišćenju ulica i ovo im stvara veliki problem i zato apelujemo da građani kada pale rastinje budu oprezni. Protiv lica koja budu izazvala požar podnosiće se krivične prijave, bićemo rigorozni, neće se nikome praštati i ukoliko dođemo do onoga ko je izazvao požar biće sankcionisan najstrožim mjerama“,upozorio je Elez.

radioFoča