Oporavile se direktorica i sekretarica Ginexa u Goraždu, danas testiranje medicinskih radnika

Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde potvrdila je da je još jedna osoba u ovom kantonu izliječena od koronavirusa, što je ukupno dvoje od momenta kad je prva osoba u ovom gradu bila pozitivna.

Kako saznajemo izliječene su direktorica kompanije Ginex Munevera Fočo i njena sekretarici. Fočo je bila u kontaktu sa ranije zaraženim osobama iz Konjica koji su prošle 11. marta bili na skupu u fabrici Igman.

Prema riječima dr. Bičo, 19 osoba koje su jučer testirane na koronavirus su negativne, a danas će biti testiran veći broj ljekara i medicinskih radnika Kantonalne bolnice nakon potvrde da su dva medicinska radnika Kantonalne bolnice zaražena.

“Riječ je o rentgen tehničaru i rentgen inžinjeru koji su imali kontakt sa posljednjom zaraženom pacijenticom koja je nakon prijema u Trijažni centar Kantonalne bolnice upućena na neophodna rentgen snimanja i u konačnici u Podhrastove u Sarajevo. Dakle oni su znali da je pozitivna na koronavirus, imali su zaštitnu opremu, ali je ipak došlo do infekcije. Slijede testiranja svih uposlenika bolnice koji su bili u kontaktu s pacijenticom, ali i novoinficiranim uposlenicima”, naglasila je dr.Bičo.

Na području BPK Goražde ukupno je osam zaraženih, a ukupno je testirano 246 osoba, dok je od sinoć povećan broj osoba u izolaciji.