Bračni par Žuga: Sreća na licima ljudi najveća je nagrada

Sedam socijalno ugroženih porodica iz Goražda dobilo je pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Rezultat je to višednevnog rada bračnog para Žuga, koja je odmah po izdavanju naredbi o ograničavanju kretanja vrijeme provedeno u svom domu iskoristio za šivenje zaštitnih maski.

Amina i Aldin o šivenju nisu ništa znali, ali su svojom simboličnom akcijom pomogli građanima da dođu do opreme koje nije bilo dovoljno. Grijeh je zarađivati u ovakvoj situaciji, kazali su, pa su građani sami određivali cijene i izdvajali koliko mogu, a za prikupljeni novac kupljene su namirnice koje su podijeljene siromašnima.

– Pripremili smo sedam paketa, a vrijednost jednog paketa je 50 KM. Pokušali smo izabrati sedam najugroženijih porodica u gradu i mislim da nismo pogriješili. Naša najveća nagrada za uloženi trud je sreća na licima tih ljudi, koja se riječima ne može opisati – kaže Amina Žuga.

Aldin dodaje da su prehrambeni i drugi artikli proizvedeni isključivo u BiH.

– Samo kupovinom domaćih proizvoda možemo razviti bolju BiH. Svakome ko je na bilo koji način pomogao želimo da dragi Allah upiše dobro djelo – dodaje Aldin Žuga.

avaz