Grad Goražde sufinasirat će proljetnu sjetvu registrovanih proizvođača

Zgrada uprave Grada Goražde

Grad Goražde sufinansirat će proljetnu sjetvu registrovanih samostalnih poljoprivrednih proizvođača – potvrdio je stručni savjetnik za poljoprivredu Fadil Salković.

On je podsjetio da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  raspisalo javni poziv općinama i gradovima Federacije BiH za prikupljanje prijava za poticanje proljetne sjetve u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2020. godinu

„Grad Goražde će učestvovati i aplicirati na javni poziv Federalnog ministarstva na iznos od 100.000 KM uz učešće od 30 posto, odnosno 15 posto BPK a 15 posto Grad Goražde. Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače sa područja Grada Goražda koji su upisani u registar gazdinstava i koji su ažurirali podatke u tom registru, da mogu aplicirati na javni poziv“ – kazao je Salković.

Dodao je da se poljoprivredni proizvođači mogu prijaviti u nadležnu gradsku službu

„ Zainteresovani poljoprivredni proizvođači to mogu učiniti putem telefona 038 221 002 lok. 256 da bi dali podatke o kulturi koju su zasijali, površini i parceli koju su zasijali i iznos novca koji su utrošili na sjemena. Moraju sačuvaju fisklne račune o kupovini tog sjemena, a prijave se primaju  do 17.aprila u vremenu od 8 do 13 sati“ – pojasnio je Salković.