Uskoro počinje sa radom zelena pijaca

Intenzivirane su aktivnosti na uređenju zelene pijace u Goraždu na novom lokalitetu na lijevoj obali Drine, kako bi poljoprivredni proizvođači dobili priliku za plasman svojih proizvoda. Tako će gradske vlasti udovoljiti zahtjevu poljoprivrednika koji već mjesecima nemaju gdje izložiti proizvode jer je prostor gradske pijace zapečaćen, a oni ostali bez štandova. Goraždanski poljoprivrednici već godinama insistiraju na adekvatnom prostoru zelene pijace na kojem bi svakodnevno prodavali ono što proizvedu.

“Prostor koji smo obezbjedili je natkriven, ubrzano se uređuje, cijeli projekat je koštao oko 8000 KM, imamo adekvetne stolove koji mogu podmiriti potrebe između 12 i 15 poljoprivrednih proizvođača. Prostor je dat na upravljanje Javnom komunalmnom preduzeću 6.mart i pijaca  će ubrzo početi sa radom. Ovo je dobro rješenje, ali moramo ozbiljno pristupiti i riješavanju problema sa gradskom tržnicom koja nije smjela bit zatvorena jer je potrebna ovom grdau”, ističe Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.

Dodaje kako je gradska pijaca definitivno potrebna, a posebno će to doći do izražaja u trenutnim okolnostima.

“Ove godine je pojačana proljetna sjetva, ljudi su tonama zasijali krompira i drugih poljoprivrednih kultura i morat će imati i adekvatan  plasman, mi im to moramo omogućiti”, kaže Ramović.