Velić: Okolnosti su povoljne, ali nećemo rano proglasiti pobjedu

Vjerujem da će se neke mjere olakšati već za nekoliko dana, kaže komandantica Kantonalnog štaba civilne zaštite.

U Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde trenutno je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. Komandantica Kantonalnog štaba civilne zaštite BPK Goražde Edita Velić ističe da su ohrabrujuće i dobre vijesti da je deset osoba oporavljeno od koronavirusa.

– Još više nas raduje činjenica da su rezultati testiranja u posljednjih pet dana negativni, a dnevno se testira više od 50 osoba, što naš kanton svrstava u kanton koji najmasovnije testira. Testiranje je široko i njime se postepeno obuhvataju svi oni koji su zbog prirode posla izloženi kontaktu s velikim brojem osoba. U općinama Foča FBiH i Pale FBiH uopće nema zaraženih koronavirusom.

Ne želeći rano proglasiti pobjedu, iako su okolnosti povoljne, želim vam najprije zahvaliti na odgovornom pristupu, strpljenju i disciplini. Hvala vam što vjerujete Štabu civilne zaštite BPK Goražde jer činimo sve da se što prije vratite svojim svakodnevnim aktivnostima.

Vjerujem da će se neke mjere olakšati već za nekoliko dana, a do tada se i dalje pridržavajmo mjera opreza i poštujmo naredbe. Naglašavam i ostaviti će veliki pečat da ste to u ovoj pandemiji radili najbolje u cijeloj državi. Nastavimo ovako i čuvajmo se međusobno – poručila je Velić.