Kampanji #KodKuceJeZakon priključili se Figo, Čeferin, Hahn, Mijatović, Bilić, Duvnjak ibraća Karabatić

Plazma Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji nastavile su svoju regionalnu kampanju #kodkucejezakon, a nakon Džeke, Modrića, Matića, Erikssona i mnogih poznatih regionalnih i domaćih ličnosti, svoje poruke podrške poslali su i: Luis Figo, Aleksander Čeferin, Johannes Hahn, Predrag Mijatović, Slaven Bilić, te novi Ambasadori Igara – Domagoj Duvnjak i braća Luka i Nikola Karabatić.

Cilj kampanje je osvijestiti djecu i roditelje o važnosti ostanka u svojim domovima za vrijeme trajanja pandemije virusa, ali i podržati djecu, na način da im se pruže edukativni i zabavni sadržaji na digitalnim platformama.

Dobitnik Zlatne lopte iz 2000. godine i veliki prijatelj Igara, Luis Figo, predsjednik UEFA-e -Aleksander Čeferin, novi Ambasadori Igara – braća Luka i Nikola Karabatić, te najbolji rukometaš Evropskog prvenstva 2020. godine, Domagoj Duvnjak,poslali su djevojčicama i dječacima širom regije poruku podrške u ovim teškim danima izolacije, ali i najavili lijepa druženja u budućnosti.Svoje poruke su na društvenim mrežama Igara podijelili su i Ambasadori Igara Predrag Mijatović, Slaven Bilić,Dario Srna te Johannes Hahn, povjerenik Evropske komisije za budžet i administraciju, a svi su nestrpljivi ponovnom susretu sa djecom iz regije na sportskim terenima.

 

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, te im omogućava da se potpuno besplatnotakmiče u 10 sportskih disciplina.Igre ove godine slave deset godina postojanja u Bosni i Hercegovini, a svoj rođendan će proslaviti u okviru BH Telecom SIM turneje radosti. Zahvaljujući finansijskoj podršci USAID-a i projektu „Fer igra za fer djetinjstvo“, kojeg Igre sprovode u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, planirano je da se takmičenja Igara u 2020. godini održe u 42 bh. grada.