“Od raje za raju”:Pokrenuli akciju za pomoć sugrađanima u vrijeme pandemije

Grupa mladića iz Goražda realizuje drugu po redu humanitarnu akciju kako bi pomogli osobe u stanju socijalne potrebe. Prikupili su određene količine namirnica i higijenskih proizvoda te pripremili pakete za desetak porodica iz Goražda kojima je pomoć najpotrebnija. U akciju su se uključili i Goraždani iz Australije.

“Pokrenuli smo ovu akciju 18.aprila s ciljem da prikupimo i podjelimo pakete pomoći, namirnice i higijenske proizvode koji bi, koliko toliko, olakšali ove duge dane u korona ludilu. Akcija se odvijala pod imenom “Od raje za raju”. Veliki broj ljudi se odazvao našem pozivu i hvala im kao i Lepenica Company, društveno odgovornoj kompaniji iz našeg grada koja je omogućila postavljanje paketa za prikupljanje namirnica u svojim objektima, ali i na donaciji kojom su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji”, kaže Amar Imamović, jedan od inicijatora akcije.

Za prikupljeni novac mladići su kupili namirnice koje su dostavili na deset adresa.

“Pokucali smo na desetero vrata, nasmijali deset porodica. Posjetili smo naše sugrađane u Goraždu, ali smo otišli i do Borovića i Ilovače”,kaže Amar.