Gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović: Politika ugrožava investiciju vrijednu 20 miliona KM

Projekat izgradnje obaloutvrde između gradskih mostova u  Goraždu vrijedan 20 miliona je pod znakom pitanja upozoravaju predstavnici gradske uprave. Tvrde kako Svjetska banka ozbiljno razmatra mogućnost da odustane od budućeg projekta prvenstveno zbog loše slike koja se ovih dana šalje iz grada na Drini, a za što je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović okrivio politiku.

Novi projekti izgradnje i uređenja obaloutvrde odnose se na rehabilitaciju Podhranjenskog potoka, uređenje parapetnih zidova u centru Grada, uređenje obaloutvrda uzvodno od centra Grada sa obje strane rijeke Drine.

“Najveći problem u pripremanju i realizaciji svih dosadašnjih projekata je ambicija pojedinaca da opstruiranjem i ometanjem realizacije  nanesu političku štetu gradonačelniku, grubo zanemarujući potrebe građana i stvarnu potrebu za realizacijom projekata. Slika koja se svakodnevno šalje u svijet, te informacije koje dolaze do finansijera projekata do kojih dolazimo teškom mukom, nerijetko i omalovažavanje i grubo nepoštovanje, narušavaju naš ugled I zatvaraju nam vrata i mogućnost pristupa projektima . Zbog ovakvog djelovanja pojedinaca koji žele da se bave politikom širenjem nemira i razdora, a pritom nisu u mogućnosti niti su sposobni obezbijediti realizaciju projeka ni u visini od 10.000 KM,  upitni  su projekti izgradnje kolektivnih centara, fekalnog kolektora, te cesta čiji su finansijeri doživjeli posebno ponižavajuć tretman od dotičnih goraždanskih političara. Već smo dobili informaciju da Svjetska banka ozbiljno razmatra nastavak aktivnosti u Goraždu i njihov prekid, te u tom slučaju pozivamo na odgovornost sve oni koji su tome doprinijeli”, saopćio je gradonačelnik Ramović.

Iz gradske uprave na kraju pres konferencije su pozvali  građane na jedinstvo i slogu i odlučno suprotstavljanje kako su rekli, političarenju i obmanjivanju, te da spriječe propuštanje najvećih investicija do kojih više teško da bi se došlo.