Kantonalni štab civilne zaštite u stalnom zasjedanju

Stavljene van snage naredbe o zabrani vožnje u istom kombi vozilu za više od 5 osoba, zadržavanju na šetalištima i izletištima te javnom okupljanju i organiziranju privatnih skupova na javnim mjestima

Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde na 32. nastavku 1. vanredne sjednice, održanom 13.05.2020. godine primio je k znanju usmene i pisane  izvještaje vezane za postupanja iz svoje nadležnosti u vezi CIVID-19 virusa i to: JU “Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde”, JZU “Kantonalna bolnica Goražde”, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde i JU Dom zdravlja „Dr Isak Samokovlija“ Goražde.

Van snage su stavljene naredbe ovog Štaba koje se odnose na: zabranu vožnje u istom kombi vozilu za više od pet osoba uključujući i vozača, zatim naredbu o zabrani svakog zadržavanja građana na šetalištima i izletištima na području BPK Goražde, te naredbu kojom se zabranjuje svako javno okupljanje na području BPK Goražde, kao i organiziranje privatnih skupova, proslava i sl. na javnim mjestima.

Članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite upoznali su se sa naredbama Federalnog štaba civilne zaštite od 12.05.2020. godine.

Zaključkom je zatraženo od kantonalnog Ministarstva obrazovanja i kantonalnog Ministarstva zdravstva i Kriznog štaba da dostave mišljenje o mogućnosti rada i obrazovnih ustanova i vrtića u skladu sa Zaključkom Federalnog štaba civilne zaštite od 12.05.2020. godine.

Od Federalnog štaba civilne zaštite zatraženo je da svoju naredbu o ograničenju kretanja za osobe mlađe od 18 godina prilagodi sa mogućnošću organiziranja rada vrtića.

Domovima zdravlja „Foča-Ustikolina“ i „Prača“ dodijeljena su zaštitna oprema i dezinfekcijska sredstva.