Ugostitelji pomogli dvije socijalno ugrožene porodice iz Goražda i Ustikoline

Udruženje ugostitelja Goražde odlučilo je za ramazanski Bajram pomoći dvije porodice jednu iz Goražda drugu iz Ustikoline slabijeg materijalnog stanja. Ugostitelji su skupili ukupno 500 KM i za taj novac kupili su osnovne životne namirnice te ih uručili porodicama Parganlija u naselju Kazagići i Bećirović iz Ustikoline.

„ Drago mi je da su svi ugostitelji bili jedinstveni i prepoznali potrebu da pomognemo dvije porodice iz našeg kantona. Kupili smo one najosnovnije životne namirnice, gledali smo da to budu domaći proizvodi i otišli smo na adrese tih ljudi i uručili pomoć. Teško mi je kada vidim u kakvim uslovima žive pojedini naši sugrađani, ali isto tako drago mi je da im barem na kratko vratimo osmjeh na lice“, kaže Armin Pišmo, predsjednik Udruženja ugostitelja Goražde.

Četveročlana porodica Parganlija iz naselja Kazagići žive u vrlo teškom položaju. Niko ne radi a otac dvoje maloljetne djece Bego Parganlija nastoji barem ono najosnovnije obezbjediti za djecu. „Kada sam vidio u gdje i kako živi porodica Parganlija srce me je zaboljelo. Nadam se da će im ono što smo im uručili barem malo pomoći“, naglašava Pišmo.

Udruženje ugostitelja Goražde formirano je prije nepunih mjesec dana. Između ostalog cilj je da se ugostitelji solidarišu i pomognu porodice u Goraždu koje ovise od pomoći drugih. Udruženje broji ukupno 50 članova.

rtvbpk/ Benun Šapčanin