Brošura “Srednje stručno obrazovanje: put do uspjeha” olakšat će vam izbor budućeg zanimanja

Koju srednju školu odabrati? Koji smjer upisati? Da li odabrati srednje stručno obrazovanje? Kakve su šanse za zaposlenje nakon završetka školovanja? Sa ovim i sličnim pitanjima suočavaju se brojni/e budući/e srednjoškolci/ke, ali i njihovi roditelji.

Brošura ”Srednje stručno obrazovanje: put do uspjeha” nastala je sa ciljem da olakša mladima odabir srednje škole. Ujedno, brošurom se želi ukazati na značaj i potencijal srednjeg stručnog obrazovanja, koje pruža mladim ljudima brojne prilike za usvajanje znanja i vještina, koje su ključne za zapošljavanje nakon školovanja.

U brošuri je predstavljeno 13 inspirativnih priča osoba koje su ostvarile uspjeh u sferi stručnog obrazovanja. Njihove priče, iskustvo i savjeti trebale bi podstaći mlade ljude da odaberu srednje stručno obrazovanje.

Brošura je nastala u okviru GIZ projekta ”Srednje stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini” koji je sufinansiran od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Srednje stručno obrazovanje – put do uspjeha

 

www.bpkg.gov.ba