Podrška našoj Elmedini Laličić

Elmedina Laličić, mlada 15-ogodišnja goraždanka, ove godine se uspiješno takmiči u Show-programu Hayat televizije “Zvijezda možeš biti ti”, gdje će u petak 05. juna 2020. godine pokušati kroz polufinalnu emisiju da izbori veliko finale, koje će se održati 12.06.2020. godine.
U toku dosadašnjeg takmičenja, iako je najmlađi takmičar, nametnula se kao jedan od prvih favorita za pobjedu u navedenom tamičenju ZMBT X.
Iz emisije u emisiju oduševljava žiri, koji za nju ima samo riječi hvale, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, oduševljava i gledaoce pored malih ekrana.
Kroz takmičenje je izvodila skoro sve muzičke žanrove, od naše izvorne lijepe sevdalinke, zatim narodne muzike, a tako i zabavne, gdje je dokazala da se može nositi sa svim vrstama muzike.
Njeni goraždani uživaju već duži niz godina u njenim interpretacijama. Ovo čudo od djeteta živi muziku od kako zna za sebe, a sa nastupima je krenula kao červerogodišnja djevočica. Ove godine je završila osnovnu školu, a svoje obrazovanje nastavlja u srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu.
Elmedina zasigurno daje sve od sebe kako bi ostvarila svoj cilj, a to je sad za sad finale takmičenja ZMBT X. Ukoliko dođe do finalne emisije,  navodi da očekuje punu podršku svojih goraždana, ali i svih ljudi širom Bosne i Hercegovine i dijaspore, koji cijene i poštuju njen trud i rad, pošto pobjednika bira i publika putem telefonskog glasanja.
Njen rad i trud, kao i dosadašnje nastupe moguće je pratiti na njenoj Facebook stranici “Elmedina Laličić” :