Svečno otvoren novouređen dječiji park

Nakon što je uspješno realizovan projekat ‘’Goraždanska štamparija  1519-1523’’ koji je podržan od strane Vijeća Europe, Grad Goražde i Opština Novo Goražde su nastavili  sa novim aktivnostima u sklopu druge faze projekta, a koje se odnose na saradnju i sektor omladinskih politika.

Tako je potpisan Memorandum o saradnji Grada Goražda i Opštine Novo Goražde na osnovu kojeg je u sklopu druge faze ovog projekta uređen je dječiji park u ulici 43. Drinske brigade čija je svečana ceremonija otvaranja održana danas.

Cilj ovih aktivnosti koje su podržane od strane Vijeća Europe jeste upravo afirmacija pozitivnih vrijednosti lokalnih zajednica u BiH u cilju približavanja ulaska u EU.

”Nastavljamo jako dobru saradnju sa Novim Goraždem i do sada smo realizovali niz projekata. Ovaj projekat koji je ralizovan u sklopu druge faze saradnje koju ima Grad Goražde i Opština Novo Goražde sa Vijećem Europe nije nešto velik ali šalje jednu lijepu poruku pogotovo što smo sredstva uložili u nabavku imobilijara za dječiji park čija je poruka širenje osjećaja tolerancije i razumijevanja među ljudima, bez obzira na vjersku, nacionalnu, rasnu ili drugu pripadnost i mi smo primjer lokalnih zajednica, gdje nemamo nikakvih incidenata ali i želimo da ubuduće nastavimo našu saradnju”, kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.