Diplomski koncert učenika OMŠ Avdo Smailović

Svečanim koncertom  u sali Muzičke škole “Avdo Smailović” u Goraždu 25 diplomaca oprostilo se od ove ustanove u kojoj su naučili prve note, imali nastupe i osvajali nagrade na brojnim takmičenjima. Na prvom koncertu koji je organiziran nakon pandemije koronavirusa dodjeljene su im diplome o završenom osnovnom muzičkom obrazovanju, a za učenicu Adnu Mašić i posebno priznanje učenice generacije u klasi profesorice Hanne Hamzić. Osim nje posebna priznanja za ponose generacije dodjeljena su i Sari Bajraktarević i Ajlin Žepčan.

“Ove godine muzičku školu završava 25 učenika, ponosni smo na sve njih, ovo je veoma nadarena generacija. Među njima su dva ponosa generacije Sara i Ajlin, dok je učenica generacije Adna Mašić, vrijedna učenica koja je nastupala na skoro svim manifestacijama u našem gradu i kantonu, kao solista na gitari ili član kamernog ansambla i orkestra, učestvovala je na raznim takmičenjima i osvajala nagrade. Tokom školovanja se zaista istakla svojim radom, odličnim uspjehom i velikom odgovornošću i zasluženo je najbolja medju najboljima”, kazao je Muhidin Obuća, direktor Osnovne muzičke škole “Avdo Samilović”.

 

Koncert je okupio mali broj posjetilaca, uglavnom roditelje diplamaca, učenike i profesore te nekolicinu zvanica.

 

“Ovo je ipak poseban događaj, kruna školovanja naših diplomaca. Za okolnosti u kojima smo radili bila je ovo jako uspješna godina, u vrijeme pandemije smo imali online koncerte i konsultativnu nastavu, ali koncert uživo je potpuno drugačiji, ljepši i svečaniji”, kaže  Obuća.

 

Dodaje da su okončane i prijave za upis učenika u pripremni razred, a naredne sedmice bit će organizirano testiranje učenika.