Goraždani u Skandinaviji podržali aktivnosti Udruženja “Val”

Goraždanskom udruženju “Val” danas je uručena simbolična novčana pomoć koju je u proteklih nekoliko dana prikupila grupa građana, članova udruženja “Goraždani u Skandinaviji”, na inicijativu goraždanke Rabije Velić koja živi i radi u Švedskoj.

Na ovaj način željeli su podržati dobre stvari koje realizuju članovi udruženja za ekologiju i rekreaciju “Val” koji su od osnivanja brojnim aktivnostima I nesebičnim angažmanom pokazali kako Goražde može izgledati mnogo ljepše.

 

Upravo je njihova gesta da od zapuštenog prostora u priobalju na Sadbi naprave reprezentativno izletište i ponukala Goraždane koji čeznu za Drinom da im se na ovaj način zahvale i iskažu poštovanje, ali i simbolično učestvuju u akciji.

 

Adnan Tataragić, jedan od osnivača Udruženja zahvalio se svima koji su učestvovali u ovoj akciji, ističući kako ovo nije simbolična već značajna akcija koja šalje višestruke poruke prije svega o zajedničkoj brizi i ljubavi prema Drini i Goraždu.

“Iznenađeni smo i dirnuti ovom akcijom, posebno što je neko prepoznao naš trud, što se interesuje, što mu nije svejedno. Želim se zahvaliti svima koji su učestvovali, posebno Rabiji Velić koja je to inicirala i pozvati ih da posjete izletište, da dođu i da zajedno uživamo u ovoj prelijepoj prirodi. Na svima nama je da čuvamo ono što je dragocjeno, a to je upravo Drina i sva ova ljepota koja nam je poklonjena na čuvanje”, kazao je Tataragić.