Goraždani poručili: Ako Drinu zagradite ovaj grad ste ubili

Zaštitite Drinu kao zaštićeni pejzaž, odustanite od zidova i centrala, jer građani Goražda su protiv toga, kazala je Amela Kešan

Članovi neformalne grupe građana „Spasimo Drinu“ dočekali su vijećnike Gradskog vijeća Goražde pred početak današnje sjednice. Oni su zatražili obraćanje njihove predstavnice na sjednici, ali su ubrzo prijavljeni zbog ometanja zasjedanja koje nije bilo ni počelo.  

Zbog toga ih je legitimirala policijska patrola. Kako saznajemo, osnova za poduzimanje bilo kakvih mjera protiv građana nema. Gradskom vijeću obratila se predstavnica neformalne grupe, Amela Kešan, zatraživši u ime građana Goražda da se zaustavi izgradnja obaloutvrda na Drini, da se odustane od „zidova i hidrocentrala na Drini“.

– Zaštitite Drinu kao zaštićeni pejzaž, odustanite od zidova i centrala, jer građani Goražda su protiv toga. Ne otimajte Drinu ljudima koji su se za nju borili. Ako je zagradite u zidove, ovaj grad ste ubili – poručila je Kešan.

Predstavnici grupe „Spasimo Drinu“ do sada su organizirali dva protestna skupa, kao i potpisivanje peticije protiv dosadašnjeg načina gradnje obaloutvrda, te najavljuju nastavak borbe za Drinu bez betona i hidroeletrana.

avaz