Finansijska podrška općini Foča za saniranje posljedica izazvanih koronavirusom

Sekretar sarajevske općine Centar Mirsada Lingo i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević ugostili su načelnika općine Foča u FBiH Zijada Kunovca i uručili mu ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

Naime, sredstva u iznosu od 10.000 KM, izdvojena sa ekonomskog koda “Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća”, bit će utrošena za ublažavanje posljedica izazvanih koronavirusom na području općine Foča.

Ugovor u ime Općine Centar kao donatora ranije je potpisao načelnik  Nedžad Ajnadžić.

Lingo je istakla opredijeljenost Općine Centar da kao društveno odgovorna lokalna zajednica pomogne manje razvijenim općinama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima potrebna.

Načelnik Kunovac je izrazio zahvalnost Općini Centar za sveukupnu dosadašnju podršku ovoj lokalnoj zajednici.

– Prije svega koristim priliku da se zahvalim našoj bratskoj Općini Centar koja je u svakom momentu znala kad treba pomoći malim lokalnim zajednicama kao što je naša Općina Foča u Federaciji BiH. Finansijska sredstva u ovom periodu su nam zaista potrebna. Osim što svakodnevno radimo na ublažavanju posljedica izazvanih panedmijom koronavirusa, također, provodimo i mjere zaštite od obolijevanja stanovništva, budući da je epidemiološka slika u našoj zemlji pogoršana – istakao je Kunovac, saopćeno je iz Pres-službe Općine Centar.