Potpisan ugovor za projekat uređenje javne česme u Bogušićima u sklopu Omladinske banke u 2020. godini

U okviru programa ”Omladinska banka Goražde”, koju partnerski podržavaju Grad Goražde i Fondacija Mozaik, u Velikoj sali Gradske uprave organizovano potpisivanje ugovora za projekat neformalne grupe mladih Mjesne zajednice Bogušići koji  su prošli na konkursu za dodjelu sredstava u sklopu ovog Programa sa projektom Uređenje javne česme u Bogušićima.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je pomoćnik Gradonačelnika Sanid Zirak sa saradnicima koji je ovom prilikom čestitao mladima na potpisanom ugovoru i zaželio im uspjeh tokom realizacije projekta.

Na konkurs za 2020. godinu prijavljeno je ukupno šest projekata neformalnih grupa mladih našeg grada. Nakon izvršenog procesa selekcije od strane članova Odbora Omladinske banke Goražde, odobreno je šest projekta ukupne vrijednosti 13.150,00 KM, od kojih će iznos od 5.700,00 KM biti obezbijeđen kao doprinos neformalnih grupa iz lokalne zajednice, a sa iznosom od 7.450,00 KM će biti podržani projekti iz Fonda Omladinske banke Goražde koji su i u 2020. godini zajednički obezbijedili Grad Goražde i Fondacija Mozaik.

 

gorazde.ba