Upriličen prijem za atletičara Atletskog kluba “Goražde” Emira Hastora

 

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko – podrinjskog kantona Goražde Arman Bešlija, upriličio je danas prijem za Emira Hastora atletičara Atletskog kluba “Goražde” Goražde koje je ostvario zapažen rezultat na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u maratonu koji je održan na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Sarajevski maraton je bio prva certificirana cestovna maratonska utrka na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a ovo je ujedno bilo i prvo Državno prvenstvo BiH u maratonu kao i prvi maraton u regionu koji je organizovan u specifičnim uvjetima koji su prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji.
Dionicu dugu 42,2 kilometra Emir Hastor član Atletskog kluba „Goražde” Goražde, pretrčao je za dva sata, 46 minuta i 01 sekundu.
Ministar Arman Bešlija je čestitao je Hastoru na izvanrednom sportskom rezultatu, ali i drugim respektabilnim rezultatima koje ovaj atletski klub ostvaruje u posljednje vrijeme,a posebne čestitke uputio je Hastoru na osvojenom trećem mjestuu u maratonu jer taj rezultat je još i veći imajući u vidu da se ne radi o njegovoj primarnoj disciplini.
„Jako sam zadovoljan jer ipak ovo nije moja disciplina. Zahvaljujem se Ministru Bešliji na podršci koju nam on pruža, jer lako je shvatiti da su njegove čestitke zaista iskrene i da prati uveliko naš rad. To je čovjek koji sve naše uspjehe proprati i uputi čestitke među prvim”, kazao je danas Hastor.

 

www.bpkg.gov.ba