Grad Goražde obezbjedio vozilo za potrebe Veterinarske stanice

Civilna zaštita Grada Goražda konstantno teži ka osavremenjavanju svojih jedinica kroz obuku i nabavku opreme, te čini svakodnevne napore kako bi svi građani bili sigurni i imali adekvatnu zaštitu od nepogoda.

Tako je na osnovu Programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća u Gradu Goraždu za period 2020. – 2024. godina koji je usvojilo Gradsko vijeće u čijem sklopu je opremanje jedinica Civilne zaštite, danas je isporučeno vozilo za Službu za veterinarske poslove koja djeluje kao stalna jedinica pri Službi civilne zaštite Grada Goražda.

Riječ je o nabavci motornog vozila FIAT, model Panda 4×4 koje će značajno olakšati rad Veterinarske stanice, a ključeve i vozilo čija je vrijednost oko 30.000,00 KM, direktoru JP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Goražde, predao je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović.

Govoreći o izvršenoj nabavci gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović u izjavi za medije je istakao – ”Grad Goražde ima 11 jedinica Civilne zaštite koje djeluju i koje su uvijek spremne da djeluju u kriznim situacijama. Na osnovu Programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća Grada Goražda za period 2020. – 2024. godina koji je usvojilo Gradsko vijeće u čijem sklopu je opremanje jedinica Civilne zaštite, planirano je da Dom zdravlja dobije vozilo što je i realizovano evo smo isporučili i vozilo za Službu za veterinarske poslove koje će im mnogo značiti za obavljanje poslova jer svjesni smo važnosti naše Veterinarske stanice. Mi ćemo i u narednom periodu opremati naše jedinice prema njihovim zahtjevima kako bi svi građani bili sigurni i imali adekvatnu zaštitu od nepogoda.”

Da je vozilo važno za rad JP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Goražde naglasio je direktor dr. Enver Borovina – ”Ovo vozilo je konkretna podrška Veterinarskoj službi Gradskog  štaba civilne zaštite, a na drugi način obzirom da smo mi nosioci te Službe pri Gradskom štabu ovo je velika podrška i Veterinarskoj stanici Goražde. Ovo vozilo će ojačati naše mogućnosti po pitanju pružanja zdravstvenih usluga na terenu jer vozni park koji mi trenutno imamo je u takvom stanju da mi nismo bili u mogućnosti pružiti neke intervencije. Svakako u ovoj situaciji kada smo opterećeni svim ovim problemima oko pandemije, kao i problemima u stočarskom fondu, nama je ovo esencijalna pomoć za daljnji nastavak našeg rada.”

O važnosti vozila govorio je i uposlenik JP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Goražde Semir Šalo koji će najviše koristiti pomenuto vozilo – ”Ja većinu poslova obavljam na terenu. Do sada sam vozio vozilo koje je bilo staro 30 godina i nisam bio u stanju maksimalno pružiti ono što traži naša veterinarska struka. Posebno je to bilo izraženo u zimskom periodu kada ljudi, recimo iz Orahovica, na 40 cm  snijega pozovu, a mi nismo bili u mogućnosti pružiti njima usluge. Ovo vozilo svojim kapacitetima može odgovooriti zadatku i nadam se da ćemo sa njim pružati bolje usluge, jer jednostavno naši farmeri zavise od nas i naše pomoći.”