MRK Goražde poražen od Iskre

Rukometaši Goražda na gostovanju su poraženi od ekipe Iskrem  rezultatom 32:28,  u okviru četvrtog kola doigravanja za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Tokom prvog poluvremena  Goraždani  su bili bolja ekipa. Konstantno tokom prvog dijela imali su rezultatsku prednost. Nakon preokreta 6:7,  naši rukometaši do kraja prvog dijela bili su na plus dva ili tri pogotka prednosti.
Nakon prvih 30 minuta na pauzu se odlazi kod rezultata 12:14. I početkom drugog dijela, Goraždani uspjevaju sačuvati prednost, sve do 40. minute kada domaćini stižu do poravnanja rezultata 19:19. Nakon toga slijedi serija domaće ekipe kojom Bugojanci stužu do preokreta i plus pet golova prednosti, u 45. minuti susreta 24:19. Do kraja susreta, domaćini uspjevaju sačuvati prednost za na kraju konačnih 32:28.
U domaćem sastavu najefikasniji je bio Benjamin Čičkušić sa devet postignutih pogodaka, Ivan Vokši dodao je šest a po četiri puta u listu strijelaca upisali su se Amir Bostan i Ognjen Jelenić. Kod Goražda sa sedam pogodaka najefikasniji je bio Emsad Pušilo, dok je šest dodao Tarik Žiga.