U BiH upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm, očekuje se obilna kiša

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a upaljeni su i žuti i narandžasti meteoalarm jer se očekuje kiša i u pojedinim dijelovima jak vjetar.

U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Mostaru i Trebinju, gdje je uključen narandžasti meteoalarm.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekivana količina padavina u tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, dok lokalno može pasti i do 80 litara.

U ostatku zemlje veći dio dana padat će slabija kiša. Više padavina prognozira se od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno s jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni celzija.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, s kišom, a najviša dnevna temperatura kretat će se oko 23 stepena celzija.

 

klix