Pobjednik turnira ekipa MUP-a BPK Goražde

U znak sjećanja na legendarnog komandanta, rahmetli Zaima Imamovića, u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu održan je drugi memorijalni malonogometni turnir “Zaim Imamović”.

Turnir su organizirali Ministarstvo za boračka pitanja Bosanskopodrinjskog kantona i Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan“ BPK Goražde, a na turniru su uzeli učešće veterani ratnih brigada, koji su na manifestacijama koje su održavale u ratu branili boje tih brigada.

Učesnici turnira i ove godine bili su veterani ekipa Prve drinske udarne brigade (DUB), 31. drinske udarne brigade, 43. drinske udarne brigade, Rogatičke brigade, Prve slavne višegradske brigade, ekipa Oružanih snaga (OS BiH), Ratnih vojnih invalida (RVI) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Na turniru je dodijeljen prelazni pehar te pehari i medalje za prvoplasirane ekipe.

Pobjednik 2.memorijalnog malonogometnog turnira “Zaim Imamović” je ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde koja je u finalu savladala ekipu Oružanih snaga BiH, te odbranila titulu od prošle godine.

Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je ministar za boračka pitanja BPK Goražde Edin Aganović, koji je naglasio da se održavanjem memorijalnog malonogometnog turnira i na ovaj način čuva sjećanje na slavnog komandanta Zaima Imamovića i njegovu ogromnu ulogu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

 

www.bpkg.gov.ba