Servisne informacije

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati snijeg. Vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka kretaće se između 7 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Tmurno vrijeme u cijeloj zemlji, uz niže temperature, povećanu naoblaku i padavine, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, opšta slika će se blago poboljšati.

Jaka kiša pada u većem dijelu BIH, pa je saobraćanje otežano. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja ili zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.