Servisne informacije

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima i tokom prijepodneva očekuje se magla. Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura će iznositi od 2 do 7, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 stepen.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, povećane naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.