Servisne informacije

U BiH danas se očekuje promjenljivo vrijeme sa sunčanim periodima. Ujutro će biti promjenljivo, uz visoku oblačnost u većini predjela, mjestimično sa maglom oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana biće promenljivo, uz visoku oblačnost u većini predjela i sunčane periode, dok se u večernjim satima očekuje postepeno razvedravanje. Puhat će slab vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kreće se od 7 do 13 stepeni, a dnevna od 13 do 18, na jugu oko 23 stepena.

Stabilne vremenske prilike, bez izrazitih temperaturnih oscilacija, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U unutrašnjosti, manji problemi mogući su tokom prijepodneva, uglavnom zbog dužeg zadržavanja magle. Poželjno je toplije i sunčanije dijelove dana provoditi na otvorenom.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz riječne tokove i jezera, a izdvajamo magistralni put Konjic-Jablanica, te mjestimično dionice uz rijeku Unu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Pažnju skrećemo i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.