Četiri ministra u Vladi BPK Goražde pozitivni na koronavirus, među njima i ministar zdravstva

Tri ministra u Vladi BPK Goražde su pozitivni na koronavirus, potvrdila je dr.Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

Kako saznajemo riječ o kantonalnom ministru zdravstva Enizu Hailloviću, ministrici unutrašnjih poslova Nizami Rišljanin i ministru za boračka pitanja Edinu Aganoviću.
“Ostali članovi vlade, premijerka i njihovi saradnici koji su jučer testirani su negativni tako da oni mogu nastaviti sa radom. Bliži kontakti osoba koje su pozitivne bit će stavljeni u izolaciju i testirani”, istakla je dr.Bičo.
Kompletna Vlada BK Goražde od jučer je u izolaciji nakon što je u petak potvrđeno da je ministar finansija Esad Kanlić pozitivan na korona virusa.
Dr.Bičo je potvrdila da je prema večerašnjim nalazima testiranja novih 19 osoba pozitivno, s tim da još uvijek nisu testirani svi uzorci. U Goraždu je trenutno 274 aktivno zaraženih osoba, u izolaciji je  njih 765. Povećan je i broj pacjenata iz ovog grada na klinici Podhrastovi gdje ih je ukupno 11, dok je u Kantonalnu bolnicu smješteno osam pacijenata oboljelih od koronavirusa.
“Situacija se usložnjava, apleujemo na građane da budu odgovorni”, istče dr.Bičo.