Servisne informacije

U Bosni će danas preovladavati magla i niska naoblaka. U Hercegovini, na jugozapadu Bosne i na planinama će biti sunčano. Puhaće slab vjetar, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura će se kretati između 0 i 5, a najviša dnevna uglavnom između 5 i 10, na jugu Bosne i Hercegovine od 17 do 21 stepen.

U centralnoj Bosni i na sjeveru, pod uticajem dužeg zadržavanja naoblake i magle, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće, pretežno u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Problem u gradskim sredinama mogao bi predstavljati i zagađeniji zrak, na što se hroničnim bolesnicima skreće pažnja. Tokom jutra i večeri biće osjetno hladnije u odnosu na ostatak dana. Opšta slika će, uz duže sunčane intervale i više temperature zraka, biti ljepša u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i planinama.

Jutarnja magla, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Drinu, Lašvu, Vrbas, Sanu i Savu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da će od 15.11. na snazi biti odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.