Bajević odredio početni sastav Zmajeva za ključni meč protiv Nizozemske

Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević odredio je početni sastav Zmajeva za gostujući meč 5. kola Lige nacija protiv Nizozemske.

Za naš tim od prve minute igraju: Šehić, Cipetić, Saničanin, Hadžikadunić, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Višća, Gojak, Krunić i Hodžić.

Na klupi Zmajeva su: Adilović, Pirić, Kadušić, Todorović, Tatar, Prevljak, Danilović, Rahmanović, Kovačević, Hadžić, Lončar i Ziljkić.

Zmajevi će biti oslabljeni za igranje kapitena Edina Džeke koji je nedavno saznao da je pozitivan na koronavirus, a kapiten će u današnjem susretu biti Miralem Pjanić.

Haris Hajradinović, Ajdin Hasić i Samir Zeljković uoči meča s Iranom su također bili pozitivni na koronavirus, a u međuvremenu stigla je vijest da zbog akumuliranih žutih kartona u mladoj reprezentaciji pravo nastupa nema ni Ermedin Demirović.

Za Nizozemsku igraju: Krul, Dumfries, De Vrij, Blind, Wijndal, Klaassen, Wijnaldum, De Jong, Berghuis, De Jong, Depay.

Na klupi Nizozemske se nalaze: Bizot, Drommel, Hateboer, Veltman, Botman, Van Aanholt, Babel, Promes, Gravenberch, Stengs, Malen, Van de Beek

U našoj grupi 1 A Lige nacija Poljska ima sedam, Italija šest, Nizozemska pet, a Bosna i Hercegovina dva boda i jasno je da Zmajevima treba čudo i praktično dvije pobjede u duelu s favorizovanim Nizozemcima i Italijanima kako bi ostali u eliti.

 

klix