BPK Goražde: U posljednja 24 sata preminule dvije starije osobe, ukupan broj oboljelih osoba od korona virusa iznosi 218

U protekla 24 sata s područja BPK Goražde preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na korona virus. Riječ je o starijoj muškoj i ženskoj osobi koji su osim hroničnih bolesti imali i infekciju Covid-19. Do sada su od posljedica infekcije s područja našeg Kantona preminule 24 osobe.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde dr. Medina Bičo jutros je potvrdila da su u posljednja 24 sata testirane 44 osobe, a nalazi su potvrdili infekciju korona virusa kod 24 osobe od kojih je jedna iz Prače, jedna iz Ustikoline, dok su ostali iz Goražda. U Kantonalnoj bolnici Goražde na liječenju se nalazi 13 osoba, dok je u izolatoriju Podhrastovi u Sarajevu hospitalizovano 10 pacijenata.

Na području BPK Goražde prema riječima dr. Bičo trenutno je 218 osoba zaraženo korona virusom, a u posljednja 24 sata oporavilo se 18 osoba. U izolaciji se nalazi 750 lica, dok su se od početka pandemije oporavile 573 osobe. Testiranja će biti nastavljena i danas.

rtv bpk