Neće to riješiti njihove probleme, dodaje, ali im može barem nakratko olakšati muke, uvjeren je Lošinjanin, pišu 24.sata.hr.

Svoju ideju počeo je realizirati 2016. godine, otvorivši firmu Air Rio, u kojem je korak po korak punio bočice lošinjskim zrakom.

Prvobitna namjera bila je fokusirati se na međunarodno tržište Kine i Indije, zemalja koje prednjače po broju smrti u vezi sa zagađenim zrakom, tj. gdje proizvod neće biti samo suvenir nego nešto što će ljudima olakšati disanje u svakodnevnom životu.

– Primarni smisao našega komprimiranog zraka nije isključivo pomoć ljudima u područjima onečišćenog zraka, no percepcija i prihvaćanje ovog proizvoda u takvim područjima bitno su drukčiji nego kod nas, gdje, nasreću, nemamo takvih problema. U Hrvatskoj je čist zrak relativno normalna stvar, tako da u biti nismo ni svjesni koliko smo sretni i koliko često tu činjenicu olako shvatamo – objašnjava vlasnik firme koja se prva u Evropi bavi ovim poslom i koja izvozi hiljade bočica pakiranog zraka, koji se može udisati i preko maske.