Servisne informacije

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni može pasti veoma malo kiše. U Bosni po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, a najviša dnevna uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Slično kao u dane vikenda, uz hladno i mjestimično maglovito jutro u unutrašnjosti, te povremene sunčane intervale danju. Dodatni problem predstavljat će i jače zagađenje zraka, naročito u gradskim sredinama. Neophodno je umanjiti aktivnosti. U Hercegovini, na jugozapadu zemlje i planinama bit će ugodnije, sa više sunčanih.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle na širem području Sarajeva, Bihaća, Ključa i Sanskog Mosta. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.