Mirna noć bez izjednog incidenta, prva beba u 2021.rođena jutros

Goraždani su proveli jednu od najmirnijih novogodišnjih noći koja se bilježi u posljednje dvije decenije. Godinama u ovom gradu nove godine prolaze  bez bilo kakvih dočeka i okupljanja građana na otvorenom, a restrikcije i mjere koje su na snazi te policijski sat do 23 zbog pandemije koronavirusa uticale su da noćas u Goraždu nije zabilježen niti najmanji incident.

“Nije bilo niti jedne prijave ni potrebe da policija reaguje, iako smo bili pripravni za takve situacije”, kaže Mirsad Kamenica, šef odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde.

Policija će ulazak u 2021. godinu sasvim sigurno zapamtiti po tome što je više posla za njih bilo proteklih dana, što je pomalo neuobičajno. Na ovakve situacije nisu navikli ni u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde.

“Prije ponoći u Urgentnom centru je pregledano više alkoholisanih lica, a poslije ponoći nije bilo nikakvih intervencija. U Covid odjel je primljeno jedno lice sa covid upalom pluća, tako da na ovom odjelu imamo ukupno šest pacijenata na kiseoničkoj potpori”, kaže prim.dr Nermina Kamenica, direktorica Kantonalne bolnice.

Lijepa vijest je da je nešto prije ponoći rođena jedna beba, a prva u novoj godini rođena je jutros u 4.30 minuta i riječ je o dječaku, potvrdila je dr.Kamenica.