Pokloni Prevent Grupacije:Novogodišnji paketići štićenicima ustanova u Goraždu, Bihaću, Zenici, Ključu i Visokom

Odjeljenju učenika sa posebnim obrazovnim potrebama koje djeluje u okviru OS”Fahrudin Fahro Baščelija” predstavnici Prevent Grupacije uručili su novogodišnje paketiće, a nakon praznika obradovat će i štićenike Centra za socijalni rad Goražde.

“Prevent Grupacija svake godine donira novogodišnje paketiće za udruženja koja okupljaju i rade sa osjetljivim kategorijama društva. Ove godine smo posebnu pažnju posvetili odabiru udruženja, te smo u saradnji sa našim podružnicama u cijeloj BiH identifikovali najugorženijie kategorije u lokalnim zajednicama. Smatramo da je naša obaveza i odgovornost podržati razvoj i osnaživanje mladih u svim segmentima društva, a sretni smo da i na ovaj način izmamili dječiji osmijeh i obradovali ih, pogotovo u godini koja nas je stavila na mnoga iskušenja”, poručili su iz Prevent Grupacije.

Osim u Goraždu novogodišnji paketići obezbjeđeni su i za štićenike Udruženja “Radost druženja” iz Bihaća i Udruženja za pružanje psihosocijalne podrške ženama i djeci “Lejla” iz Ključa, zatim JU “Dom porodica” iz Zenice, kao i štićenicima Centra za socijalni rad Visoko. Prevent Grupacija nastavlja sa društveno – odgovornim i projektima od značaja u lokalnoj zajednici i u narednoj godini.