Žuta i siva boje godine

Žuti blejzer uvijek dobar izbor

Kao svake godine, tako i ove, Institut za boje Pantone odabrao je boju godine. Prošle godine to je bila plava boja, a ove godine riječ je o dvije boje – žutoj i sivoj.

Ove boje možemo posmatrati i kao modni “jin i jang” – savršeno se nadopunjuju i slažu jedna s drugom, a istovremeno ih možete kombinovati sa tako mnogo drugih boja. Donosimo vam samo par primjera na koje ih možete nositi i kombinovati, a sasvim smo sigurne da ćemo ove boje nositi tokom cijele ove godine.

Kaput

Tokom zimske sezone, kaput je jedan od komada garderobe koji je apsolutno nezamjenjiv – zaista, pomoći će vam da vam uvijek bude dovoljno udobno. A, ukoliko volite klasične komade garderobe, onda je sivi kaput jedna od najboljih opcija.

Blejzer

Ovaj svestrani komad garderobe “dušu je dao” za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima tokom proljetne i jesenje sezone, a da bi cjelokupni stajling bio veoma svjež i moderan, žuti blejzer sigurno će vam u tome pomoći.

Žuta je veoma zahvalna za kombinovanje, što sa neutralnim što sa bojama iz suprotnog spektra. Zapravo, ovo drugo nam je i zanimljivije – kolor bloking (kombinovanje kontrastnih boja) će vas uvijek dovesti u centar pažnje, jer pomoću ovog trenda možete dobiti veoma upečatljiv stajling.

Naravno da žutu možete nositi u svim prilikama, a ono što je odlično jeste što nam ova prekrasna boja dolazi u više nijansi, od svjetlijih do tamnijih, a sve su jednako dobre za kombinovanje sa svim drugim bojama.

 

Avaz