Goraždanskim vatrogascima nova oprema

 

Zahvaljujući saradnji sa humanitarnom organizacijom bošnjaka u Danskoj ”Most-bro” danas je u prostorijama Profesionalane vatrogasne jedinice (PVJ) Grada Goražda izvršena primopredaja 20 profesionalnih interventnih vatrogasnih odijela za potrebe ove jedinice čija je ukupna vrijednost oko 40.000,00 KM.

Dopremljena zaštitna oprema isporučena je pripadnicima PVJ, a jedinicu je danas posjetio i gradonačelnik Ernest Imamović sa saradnicima.

Govoreći o dopremljenoj opremi u izjavi za medije pomoćnica Gradonačelnika Samira Drakovac je istakla – ”Kada je u pitanju ova donacija koja je stigla danas u PVJ možemo reći da se radi o izuzetno vrijednom poklonu pogotovo što se radi o novim uniformamama i uniformama koje koriste i danski vatrogasci u svojim intervencijama. U tom pogledu možemo biti stvarno sretni i zadovoljni, jer u nastupajućoj proljetnoj sezoni i godini kakvu smo imali iza nas, broj požara se rapidno povećava, tako da intervencijska odjela koja su sklona oštećenjima i svakom drugom vidu uništenja nikad nema ni dovoljno, odnosno uvijek su nam dobrodošla. Mi se stvarno zahvaljujemo vijećniku Aldinu Šalaki koji nam je ovom prilikom i pomogao. Zahvaljujemo se i drugim vijećnicima koji su u prethodnom periodu bili tu za nas i pomažu i žele uspjeh jedinice Gradske uprave i grada u smislu rasta i razvoja i predstavljanja javnosti.’’

Ova donacija stigla je zahvaljujući angažmanu vijećnika u Gradskom vijeću Goražde Aldina Šalake koji je rekao da ovo nije prva donacija za naš grad od strane ”Most-bro” – ”Ova vrijedna donacija stigla je putem Humanitarnog udruženja ‘’Most bro’’ iz Danske sa kojim surađujem preko dvije godine. Ovo nije  prva donacija, ovo je peta, šesta donacija veoma vrijedna za Goražde. Prije ovog smo imali donacije za Kantonalnu bolnicu, za Dom zdravlja, za Starački dom, za Udruženje oboljelih od dječije cerebralne paralize i distrofije.

Danas je stigla veoma vrijedna donacija, interventna vatrogasna odijela za Profesionalnu vatrogasnu jedinicu čija je vrijednost 40.000,00 KM. To je zahvaljujući najviše našim Bošnjacima u Danskoj koji vode ovo Udruženje već dugi niz godina, koji pomažu cjeloj BiH. Za nabavku odjela su zaslužni i naši prijatelji iz Danske Majbrit i Rene koji su omogućili nabavku ovih odjela i poslali putem Most-broa.”

Humanitarna organizacija Bošnjaka u Danskoj ”Most-bro” koordinira sve humanitarne aktivnosti u Danskoj sa ciljem pomaganja građanima i institucijama u Bosni i Hercegovini. I u ovim teškim vremenima, Most-bro organizuje sakupljanje i dijeljenje humanitarne pomoći i donacije u Bosni i Hercegovini.