Kvalifikacije za EURO: Rukometaši BiH gostuju Estoniji, BHT1 u 18:20

 

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine mečevima protiv Estonije nastavlja kvalifikacije za plasman na prvenstvo Evrope 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Prvi duel ove dvije selekcije igra se danas u estonskom gradu Polva, uz direktan prijenos na BHT1 od 18:20 sati.

Da bi drugi put u historiji obezbijedili svoje mjesto na Euru, izabranicima Bilala Šumana neophodne su obje pobjede u dvomeču sa Estoncima – danas u gostima, te u revanšu u Bugojnu 10. januara.

Obje utakmice rukometnih “Zmajeva” možete pratiti ekskluzivno u programu BHT1 i na portalu bhrt.ba.

Selektor Šuman na raspolaganju ima igrače: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Mirko Herceg, Marin Vegar, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Dino Hamidović, Josip Perić, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Panić, Ibrahim Haseljić, Vladimir Vranješ, Igor Mandić i Gafar Hadžiomerović.

U Drugoj kvalifikacionoj grupi rukometaši BiH do sada su odigrali jednu utakmicu protiv Njemačke, od koje su 5. novembra u Dusseldorfu poraženi sa 25:21. Susret s Austrijom je odgođen.

Estonci su u oba uvodna susreta kvalifikacija poraženi, od Njemačke 35:23 i Austrije 31:28.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se prva i druga selekcija iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Plasman na EURO 2022 osiguran je domaćinima Slovačkoj i Mađarskoj te aktuelnom šampionu Španiji i drugoplasiranoj Hrvatskoj.

bhrt.ba