Paroh goraždanski o Božiću: Bog opominje ljude i upućuje jedne na druge

Jutranjom liturgijom vjernici pravoslavci dočekat će jedan od najvećih praznika Božić koji simbolizuje rađanje novog života. Protojerej Andrić uputio je božićnu poruku i čestitku

“Božić je praznik, dan kada se Bog spustio na zemlju, fizički došao ovdje, ušao u zajednicu, porodicu i društvo da bi pokazao koliko smo vezani kao društvo bez obzira na razlike koje pravimo i koje nas razjedinjuju. Bog je svačiji, ljubav koja spaja, a ne razdvaja i tako vjernici trebaju doživljavati sve praznike, a čovjeka gledati kao brata bez kojeg ne mogu živjeti”, poručio je Andrić.

On ističe da su ljudi posebno vezani međusobno i oslonjeni na boga vremenima velikih kriza i bolesti.

“Doživjeli smo to u ovo vrijeme pandemije. Kad pitate ljude šta žele svi će danas reći da je to zdravlje, a nije to do sada tako bilo. Na prvom je mjestu zdravlje i to nam pokazuje da ne mora bolest uvijek biti na štetu nego i na korist, da nešto naučimo. Sve bolesti i iskušenja koja nam dolaze, ako izvučemo korisno iz njih one su onda došle kao lijek. Bog opominje ljude da su upućeni jedni na druge i da tako doživljavamo jedni druge. Pozdravljam sve pravoslavne vjernike koji proslavljaju praznike i sve dobre ljude, sve Bošnjake, sve pripadnike rimokatoličke vjere kao svoju braću, kao najmilije koje zaista iskreno doživljavamo. Bog prima ono što dolazi iz srca, a to je iskreno i duboko”, poručio je protojerej Mihajlo Andrić, paroh goraždanski.