“Fića Crew” Lejla i Amar novac od rođendanskih poklona donirali Udruženju “Srce za djecu

Mladi bračni par Lejla i Amar Ćamo, poznatiji kao “Fića Crew” prikupili su 2500 maraka “Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka”.Sve je počelo idejom da umjesto rođendanskog slavlja pozovu prijatelje da novac od poklona doniraju za djecu oboljelu od raka.

“Nismo baš u ovoj situaciji mogli praviti neki dernek pa smo odlučili da našim porodicama i prijateljima koji imaju želju da nešta kupe predložimo da doniraju novac. Stavili smo priču na “fića crew” i objasnili šta radi “Srce za djecu” i onda našim prijateljima objasnili gdje mogu slati donacije. Moj rođendan je bio 9.12, a Lejlin 18.9 tako da smo čekali da se raja organizuje. Nama je na račun stiglo 2500 KM i to smo predali Udruženju “Srce za djecu” u petak. Bilo je puno donacija iz inostranstva, od ljudi koji nas prate, ali mi ustvari njih i ne znamo lično! To nam je bilo baš drago”, ispričao je Amar Ćamo.

Tako je popularni par “Fića Crew” ispisao još jednu neobičnu i lijepu priču, dok čekaju nove avanture sa fićom. Par je sa svojim automobilom obišao brojne svjetske zemlje, a fićine avanture mogle su se pratiti putem društvenih mreža.

Popularni par obišao je više od 30 svjetskih zemalja, a fića prešla preko 40 000 kilometara. Trenutno su se skrasili u Sarajevu.

“Sad nema baš velikih avantura, čekamo bebu i pravimo dugoročne planove gdje bi i šta mogli, a uvijek ima nešto”, sretan je Amar.