Ništa od smjene Vijeća ministara: Većina zastupnika glasala protiv

Zastupnici su glasali sa 13 glasova “za”, 25 protiv i 3 “suzdržana”, što znači da prijedlog o smjeni Vijeća ministara nije dobio potrebnu većinu.

Prijedlog smjene predsjedavajućeg Vijeća ministara, ministara i njihovih zamjenika, kako se i očekivalim nije dobio potrebnu većinu na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon višesatne rasprave zastupnika u Parlamentu, gdje su se iznosili argumenti za i protiv smjene Vijeća ministara, zastupnici su glasali sa 13 glasova “za”, 25 protiv i 3 “suzdržana”, što znači da prijedlog o smjeni Vijeća ministara nije dobio potrebnu većinu.

Na kraju rasprave se obratio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, kazavši da je jedina manjkavost aktuelnog saziva to što nije komunicirao sa javnošću.

– Tvrditi da smo ćemo biti krivi za smrt od Covida je u najmanju ruku nekorektno i nefer. To je kao da BiH ja Vas optužio da ste odgovorni za ljude koji su ostali bez posla jer im niste dali svoju platu. Mnogo toga što smo mi uradili nismo ni predstavili, rekao je Tegeltija.

 

Avaz