Fudbaleri Goražda pripremaju se u katastrofalnim uslovima  

 

– Fudbaleri Goražda započeli su pripreme za nastavak prvenstva Prve lige FBiH.  Treniraju na pomoćnom terenu Gradskog stadiona „Midhat Drljević“ u Goraždu koji je u katastrofalnom stanju.

„ Pripreme su počele u ponedjeljak prozivkom igrača. Nastavak prvenstva slijedi za nešto više od 40 dana, međutim uslovi  na terenu ne dozvoljavaju nam da radimo ono što smo zamislili. Nadamo se boljem i da će grad pomoći oko nastavka priprema u smislu uređenja terena.  Uslovi u kojima trenutno fudbaleri  treniraju su jako loši i mislim da je nužno da se on makar uredi, prije nego što se postavi umjetna trava, da se može normalno trenirati“ – ističe  šef stručnog štaba FK Goražde Dženan Hošić.

Uprava ostaje ista,  no vrlo su izvjesne promjene u igračkom kadru. Tatar je na meti drugih klubova i postoji mogućnost da će napustiti FK Goražde, ali  po riječima trenera Hošića,  dosta je mladih poput Haznadara, Salanovića i drugih, na koje treba obratiti pažnju.

„ Mislim da imamo dobru ekipu i uz dva tri dobra pojačanja možemo biti konkurenti za vrh tabele. Ekipa je dobra, dobro selektirana. Mislim da ima i dobro rukovodstvo koje je stvarno velika podrška igračima, ali mišljenja sam da grad mora puno više pomoći u izgradnji terena i obezbjeđenju uslova za treniranje. Svlačionice i sve ostalo je u lošem stanju a ovakav klub to ne zaslužuje. Jedino  što možemo uraditi je da odigramo veći broj utakmica, a najbliži teren je u Sarajevu tako da ćemo to pokušati uraditi, a ukoliko se ovo ne riješi imamo veliki problem“ – kazao je šef stručnog štaba FK Goražde.

Entuzijazma u ekipi ne nedostaje potvrdio je kapiten FK Goražde Eldin Dučić koji takođe očekuje poboljšanje uslova na terenu.

„ Pripremamo se, trener je nametnuo jak tempo od samog poečtka. Uslovi su veoma loši, gotovo nezadovoljavajući  i očekujemo da će u skorije vrijeme biti postavljena umjetna trava i da će se uslovi popraviti kako za nas tako i omladinski pogon FK Goražde. Nadamo s e da ćemo se što bolje pripremiti i nastaviti sa dobrim igrama, tamo gdje smo i stali. Malo nas je možda poremetio poraz u zadnjem kolu prvog dijela ali vjerujemo da ćemo  igrati veoma važnu ulogu u nastavku prvenstva i da ćemo biti u samom vrhu“ – kazao je Dučić.

U stručnom  štabu se pribojavaju da će ukoliko uslovi ostanu ovakvi  teško moći pripremiti ekipu, a uprava traga za rješenjima u razgovorima sa novim gradskim rukovodstvom.  Drugi dio prvenstva Prve lige FBiH FK Goražde  započet će na domaćem terenu protiv ekipe Bratstva.