U Goraždu prvi put klizalište pred Gradskom dvoranom ‘Mirsad Hurić

 

Grad Goražde prvi put u svojoj historiji će  građanima omogućiti klizanje na otvorenom, po uzoru na brojne druge sredine u BiH. 

Gradska uprava u saradnji sa goraždanskim privrednicima obezbjedila je postavljanje ledene plohe površine 370 kvadratnih metara na platou Gradske dvorane ”Mirsad Hurić”.  

” Još u toku izborne kampanje smo našim građanima obećali i sada to ispunjavamo. Prvobitno smo ovo planirali za narednu godinu ali smo shvatili da vrijedi i mjesec dana i najkasnije u subotu naši mališani I njihovi roditelji moći će klizati u svom gradu. Goražde to zaslužuje jer I drugi gradovi I manji centri imaju ledene plohe. Dogodine ćemo planirati i veću  na kojoj će moći uživati svi građani” – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović. 

Po njegovim riječima, ledena ploha bit će postavljena mjesec dana, odnosno koliko budu dozvoljavali vremenski uvjeti.  

” Zahvaljujući partnerima,  našim goraždanskim prvrednicima koji su finansirali sve ovo, omogućili smo taj ugođaj građanima. Takođe, zahvalni smo i firmi iz Sarajeva koja nam je izašla u susret i ispod svake cijene dala Gradu Goražde ovu pogodnost, jer većina tih ljudi je porijeklom sa ovih prostora. Ledene plohe po drugim gradovima koštaju od 15.000  do 20.000 KM a Goražde je dobilo za 12.000 KM i svima koji su ovo omogućili smo neizmejrno zahvalni” – kazao je gradonačelnik Goražda.