Počinje FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, uživo na BHT1

Kontinentalni nogometni prvaci za naslov najboljeg tima svijeta borit će se u prvoj polovini februara na takmičenju u Kataru. Sve utakmice FIFA Svjetskog klupskog prvenstva gledajte u programu BHT1 od 4. do 11. februara.

Osvajači Uefine Lige prvaka i Copa Libertadores, po običaju, slove za prve favorite, ali svakako ne treba zaboraviti ni sve bolje timove iz ostatka svijeta.

Za zemlju domaćina narednog Mundijala ovo će biti prilika za generalnu probu pred najveći svjetski praznik nogometa, koji nas očekuje naredne godine.

Na otvaranju turnira danas u 15:00 sastat će se meksički Tigres i predstavnik Južne Koreje Ulsan Hyundai, a od 18:30 igraju Al-Duhail i Al-Ahly.

Pobjednik meča Tigres-Ulsan 7. februara u polufinalu će igrati protiv Palmeirasa, osvajača južnoameričkog Copa Libertadoresa, a bolji iz duela Al-Duhail-Al Ahly dan kasnije će u polufinalu odmjeriti snage sa osvajačem Lige prvaka, Bayernom iz Minhena.

Mečevi za treće mjesto i finale igrat će se 11. februara.

Auckland City je ranije odustao od kandidature i nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu, a domaćin katarski Al-Duhail je tako izborio direktni nastup.

Svjetsko klupsko prvenstvo trebalo je biti održano u decembru 2020. godine, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

bhrt.ba