U teškoj godini koronavirusa Ernest Imamović postao suprug, otac i gradonačelnik

Nisam ga mogao vidjeti jer sam imao koronu. Sin se rodio 8. decembra a ja sam ga vidio tek 23. decembra, priča Imamović

Svadba, mandat gradonačelnika, rođenje djeteta … postoji li ljepši niz događaja koje je u život mladog političara mogla donijeti teška i puna izazova godina korone!? Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović u prošloj godini je postao suprug, prije mjesec dana i otac dječaka koji je ponio ime slavnog Zaima Imamovića, heroja odbrane Goražda.U razgovoru za „Avaz“ Ernest Imamović otkriva detalje koje do sada nije dijelio sa javnošću.

Teška odluka

Sa suprugom Amilom Živojević upoznao se 2018. godine u Ustikolini. Kaže da je odmah znao da je ova Goraždanka prava osoba za njega.Supruga je iz Goražda, u Kopačima je živjela sa roditeljima, ali je bila van BiH na dualnom obrazovanju za transport – planera. To nam je nekako teško padalo. Otišao sam i u Njemačku par puta, vidio i gdje je studirala, a ubrzo smo se i vjenčali. Za vrijeme korone. Sve je nekako protekle godine bilo u znaku korone – priča Imamović.

Uslijedili su teška odluka o kandidaturi za gradonačelnika, predizborna kampanja i pobjeda. 8. decembra dobio je sina, ali ga je vidio tek 15 dana kasnije.

– Nisam ga mogao vidjeti jer sam imao koronu. Sin se rodio 8. decembra a ja sam ga vidio tek 23. decembra. Bio sam u izolaciji. Nisam to želio dijeliti sa javnošću, jer svako treba da ima svoj intimni dio života, ali na koronu sam bio pozitivan dva puta. Prvi put ništa nisam osjetio, drugi put je bilo teže, jer sam imao i upalu pluća – kaže Ernest.

S posebnim emocijama dočekuje se vijest da je Ernestov sin dobio ime njegovog oca, legendarnog komandanta 1. drinske udarne brigade i 14. divizije ARBiH, Zaima Imamovića.Ponosan sam na taj dio … jer dobio sam dijete u 35. godini života, a toliko je imao i moj otac kada je poginuo. Dosta smo razmišljali o imenu, u početku nismo ni planirali da to bude Zaim, jer nosi to i određenu odgovornost. Međutim, odlučili smo zajedno da to bude ime moga oca. Bilo mi je malo i smiješno kad je doktorica, upisujući ime, kazala – konačno da neko da i bosansko ime djetetu – kaže Ernest Imamović.

 

Avaz