GRADONAČELNIK ODRŽAO SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA BORAČKIH UDRUŽENJA

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa saradnicima održao je danas u Maloj sali Gradske uprave Goražde sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja sa područja našeg grada.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 6 udruženja i to Organizacija porodica šehida i poginulih boraca BPK-a Goražde, Savez RVI ”Sinovi Drine” BPK-a Goražde,  Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja ”Zlatni ljiljan” BPK-a Goražde, Udruženje demobilisanih boraca BPK-a Goražde, Udruženje ”Svjetlost Drine” Goražde,  Udruženje Veterani rata, Zelene beretke i Patriotska liga BPK-a Goražde.

Riječ je o prvom zvaničnom sastanku gradonačelnika sa predstavnicima boračkih udruženja, sa ciljem upoznavanja sa aktivnostima i djelovanjem udruženja, dosadašnjoj saradnji sa Gradskom upravom, te dogovor oko budućih zajedničkih aktivnosti i projekata.

Ovom prilikom razgovarano je i o načinima finansiranja ovih udruženja kroz projekte,te je naglašeno da ono na čemu će se raditi jeste da se u narednom periodu poduzmu konkretne aktivnosti  da se napravi jedan zajednički objekat u kojem će biti smještena sva pomenuta udruženja, koji bi bio jedan reprezentativan objekat za sve posjetitelje koji se žele upoznati sa historijom grada i formiranjem i pružanjem otpora u proteklom ratu.

Također je naglašeno da se obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.  podigne na veći nivo, a tokom sastanka razgovarano je i o mogućnostima realizacije drugih projekata, o čemu će biti razgovarano i tokom najavljenih posjeta gradonačelnika svim pomenutim udruženjima.

 

Grad Goražde