U Beranama ulica nazvana po ratnom zločincu Ratku Mladiću

Osim toga, bilo je predloženo da se ulica nazove i po jednom od četničkih komandanata Pavlu Đurišiću, ali je taj prijedlog odbijen. Kako prenose mediji u ovoj zemlji, savjet koji daje mišljenje o imenovanju čine Goran Kiković, Petar Labudović, Bogdan Fatić, Fahrudin Hadrović, Draško Došljak, Miloš Raković i Zoran Milović.

Predsjednik savjeta Goran Kiković je ukazao da on ima samo savjetodavnu ulogu, a da konačnu odluku donosi resorno ministarstvo.

Mnogima u Crnoj Gori, ali i u regiji je neprihvatljivo da se ulica nazove po Mladiću koji je osuđen za najteže ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

Reagovao je i novoizabrani predsjednik i parlamentarac opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević koji smatra da je za ovo odgovoran i potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

“U građanskoj Crnoj Gori baš ‘osvježilo’ februara 2021. godine, 26 godina nakon genocida u Srebrenici Crna Gora ‘konačno’ dobija ulicu Ratka Mladića. Vlada Crne Gore i Dritan Abazović treba da zaustave ovu odluku jer po Ustavu vode unutrašnju politiku. Relaksirano to neće URA dozvoliti. Bravo URA”, poručio je sarkastično Konjević preko Twittera.

klix