Večeras kraj priprema ŽRK Goražde

Pripreme Ženskog rukometnog kluba (ŽRK) Goražde pred nastavak prvenstva Premijer lige BiH, bit će okončane večeras prijateljskom utakmicom sa ekipom Prijepolja u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić” u Goraždu.

Trener ŽRK Goražde Haris Fidahić podsjeća da su pripreme za proljetni dio prvenstva koje počinje ovog vikenda, trajale od 25. januara.

” Večeras imamo generalnu probu pred početak prvenstva kroz prijateljsku utakmicu sa ekipom Prijepolja. Prvenstvo starta u nadjelju a u goste nam dolazi Katarina iz Mostara. Dobro se sprememao i očekujemo jako dobru i kvalitetnu igru” – kazao je Fidahić.

Naglasio je da je cilj kluba osigurati opstanak u Premijer ligi BiH

” Naš imperativ je d amoramo pobjediti domaće utakmice i nadamo se tome. U prvom dijelu sezone imali smo podmlađenu ekipu što, pokazalo se, nije bio dobar potez, jer smo završili u donjem dijelu tabele tačnije na dvetoj poziciji od ukupno 12 ekipa”  – pojasnio je Fidahić

Napominje da u proljetni dio prvenstva ŽRK Goražde ulaze sa dva pojačanja iz Rogatice.

” Tragali smo za igračicama koje su nam potrebne na pozicijama lijevog beka i pivota. Sestre Tatjana i Anđela Delić igraju na više pozicija uključujući i te na kojima nama škripi, tako da se nadamo da ćemo uz njih dvije i naše domaće igračice uspjeti ostvariti dobar rezultat i ostvariti cilj a to je opstanak u Premijer ligi. Trenutno imamo i mali problem jer nam je kapiten Ena Kostić povrijeđena i radimo na njenom oporavku, pa ćemo vidjeti koliko možemo računati na nju” – pojasnio je  trener ŽRK Goražde.

Naglasio je da su uvjeti za pripreme kako ŽRK Goražde tako i ostalih sportskih ekipa koje treniraju u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić”   bili izuzetno teški.

” Godinama nas i sve ostale sportiste prate isti problemi i zaista smo umorni od ukazivanja na loše uslove u gradskoj dvorani. Zaista je krajnje vrijeme da se obezbjedi bar dio normalnih uslova za funkcionisanje i rad u ovom objektu” – kazao je Fidahić.